300+ (7) Anthias (5) hädad (4) liigid (18) mage (28) meri (13) õied (5) reisid (5) sisustamine (11) teadus (4) teemast mööda (2) üldpildid (25) video (5)

Wednesday, November 19, 2008

Tegin lambist paar pilti

Väikesel akvaariumil on seni olnud täiesti suvaline valgustus, torude vanus ka juba aukartustäratav. Enamuse ajast on olnud ainult 13W, umbes kuu aega tagasi lisasin veel ühe 8W lambi. Mõlemad lambid on ilma reflektorita. Nüüd sai mõlema lambi jaoks uued torud soetatud. Vana komplekt: Ees FSL F13T5/CW ja taga Osram L 8W/827 (Lumilux interna). Uus komplekt: Osram Lumilux deLuxe L13W/954 Daylight ja Osram Lumilux deLuxe L8W/930 Warm White.
Vana valgus

Uus valgus

Fotokas oli mõlema pildi tegemisel manuaali peal ja täpselt samade parameetritega (pildid on viletsad, kahjuks jäävad minu teadmised ja oskused tublisti alla fotoka võimalustele :)). Värvi erinevus on näha, aga seda ma silma järgi enam küll hinnata ei oska, kas valgust tegelikult ka rohkem sai. Esialgu tundub, et oleks vist pidanud pikema toru ka 930-se võtma, et toon soojem oleks. Eks lähikuud näita, mis vetikad ja taimed selle peale ütlevad. Üldiselt on kastis vähenõudlikud taimed ja üsna palju habevetikat. Juurde sai pandud Althernanthera reineckii mõned väikesed varred, teistes akvaariumites on mul see taim alati suhteliselt inetu välja näinud. Vaatame kuidas need tingimused sobivad.

No comments: