300+ (7) Anthias (5) hädad (4) liigid (18) mage (28) meri (13) õied (5) reisid (5) sisustamine (11) teadus (4) teemast mööda (2) üldpildid (25) video (5)

Sunday, January 13, 2008

Hilinenud aastavahetuse kokkuvõte




Väike ülevaade vahepeal toimunud muutustest. Võibolla jõuan ma nii lõpuks oma päevikuga isegi parasjagu toimuvate sündmusteni.

Rio 180
Kodu suurimas akvaariumis on 2 skalaari asendunud kahe Cleithracara maronii isendiga (ülemine pilt), kes said soetatud millalgi sügisel. Ülejäänud seltskond on sama: 2 skalaari, 3 punakurku, 2 Ancistrust, 2 Herotilapia multispinosat ja 4 SAEd. Vesiroosi olen suutnud õpetada madalat profiili hoidma. Taimedest on uusim Aponogeton ulvaceus.
Oktoobris vahetasin ära ka 2 valgustoru. Leuci aquarium coloritest üks oli selleks ajaks juba täiesti kustunud. Uued lambid on Osram Biolux (965). Oktoobrist alates on ka uus välisfilter JBL CP 500.
Punakurgud on aasta viimase 3 kuu jooksul 2 pesakonnaga maha saanud ja ancistrused vähemalt kolmega. Praeguse seisuga ei ole siiski ükski maim kiskjate kooslust üle suutnud elada.
Üle pika aja hakkab Echinodorus jälle õitsema.

Singeri masin
Siin erilisi muutusi ei ole. Nii mollid kui Burundi printsessid sigivad kordamööda ja mõned järglased jäävad ellu ka. Neolamprologuse maime (pilt) olen isegi ära jaganud.


Läänemeri
Garneel andis mõni nädal peale mereakvaariumi postitust siiski lõpuks otsad. Novembris toodud kirpvähid on aga siiski suutnud püsima jääda. Tundus, et nad üritasid isegi sugu teha, aga arv minu meelest suurenenud küll ei ole.

Kontoris
Vallisneria ja Echinodoruse muru on nii paks, et alles jõulude aeg avastasime, et tõenäoliselt millalgi suvel on Corydoras juliid marja heitnud ja üks järglane on salaja tubliks 1,5 sentimeetriseks poisiks kasvanud.
Millalgi detsembris juhtus selline äpardus, et valguse taimer jäi kogemata peale. Tõenäoliselt põlesid lambid järjest peaaegu 2 nädalat. Vetikaprobleem hakkas endast tõsiselt märku andma, alles siis avastasime, milles jama.
Jaanuari alguses lisandus ka 7 uut kala: 3 tiigerbootsiat (Chromobotia macracanthus) ja 4 vikerkala (Melanotaenia herbertaxelrodi), kõik umbes 3 cm pikad.

Vikerkala
Tiigerbootsia (sotsialiseeruv isend, kes sõbrustab rohkem barbustega, kui rohtu peitunud liigikaaslastega :))

Täna tekkis ka lootus uus põlvkond õunatigusid saada




No comments: