300+ (7) Anthias (5) hädad (4) liigid (18) mage (28) meri (13) õied (5) reisid (5) sisustamine (11) teadus (4) teemast mööda (2) üldpildid (25) video (5)

Monday, July 19, 2010

Kuidas pidada kirsikrevette koos röövkaladega?

Vastus: krevetid elavad välisfiltris :)
Kuna mu suures kastis on on ülevoolusektsioon, siis krevetiakvaariumi likvideerimisel panin mõned krevetid sinna elama. JBLi sissevoolu sõel on piisavalt hõre, et väiksemad krevetid sealt läbi mahuks, aga paar rasvasemat püsib pidevalt ikka ka nähtaval. Filtri toru ümber kasvab veel Java sammal, nii et kokku on see 10x12 cm põhjaga ja 50 cm kõrge ülevoolusektsioon krevettidele turvaline asupaik. Suured kalad küll vahel uudistavad seda sööki läbi klaasi, aga üldiselt nad teavad, et sealt midagi kätte ei saa.

Kui ma aprillis viimati filtri lahti võtsin, siis leidsin makaronide vahelt mõned krevetid. Nüüd eelmine nädal uuesti filtrit puhastades tuli neid sealt välja oma 40 (kõik ei ole pildil). Krevetid mitte ainult ei jää filtris makaronide vahel ellu vaid ka paljunevad. Võimalik muidugi, et paljunemine toimub akvaariumis, aga täiskasvanuks on nad igatahes võimelised ka filtris kasvama.


Üle kammi käivad krevettidel külas teod. Labatigude paljunemine toimub vist ka tegelikult ainult krevettide osakonnas. Kusagil mujal ma ei ole marja märganud. Täna hommikul aga hüppas üle kammi Cleithracara maronii. See hüpe oli küll vist minu kolistamisesest põhjustatud ehmatuse tagajärg, mitte suure krevetiisu põhjustatud. Igatahes koukisin ma ta seat enne selle isu tekkimist välja. Enamus filtrist välja püütud krevette on vist jälle seal tagasi. Nähtaval on endiselt vaid mõned üksikud. Nende hulgas ka  suurim ja punaseim emane.

Kuumalaine ohvreid ei põhjustanud. Veetemperatuur oli küll 32-33 ja seda isegi vaatamata sellele, et lamp mõni päev üldse ei põlenud.