300+ (7) Anthias (5) hädad (4) liigid (18) mage (28) meri (13) õied (5) reisid (5) sisustamine (11) teadus (4) teemast mööda (2) üldpildid (25) video (5)

Wednesday, June 25, 2008

Meres uued loomad

Kuna eelmisest postist on palju möödas siis peaks vähemalt üles lugema, mis vahepeal toimunud.
Saaremaalt sai 10. juunil toodud Läänemere akvasse uued loomad ja ka tutt vetikat. Uuteks asukateks 4 krevetti ja üks kala. Väiksemaid kakandeid ja kirpvähke tuli ka, aga neid ma üle ei lugenud. 1 krevett suri juba mõne päeva pärast aga ülejäänud 3 paistavad päris aktiivselt. Kestuvad ka suhteliselt tihti, kuigi ma ei tea, kas näljast või kasvamisest. Kala on kadunud kuhugi kivide vahele ja ma ei olegi teda isegi mitte nii palju näinud, et saaks määrata kas tegemist jälle mingi mudilaga või mingi võldaslase maim, pigem siiski esimene kui teine variant. Ja võibolla teda polegi enam. Igatahes tõenäoliselt ma lõpetan selle mere kasti jälle varsti ära kui praegu sisse toodud loomad peaksid otsa saama.
Tööl olevas akvaariumis hakkab Crinum natans lähipäevil õitsema. 3 õit peaks tulema, aga kui see nüüd reedeks lahti ei lähe, siis jääb see mul küll kahjuks nägemata, kuna pean linnast ära minema. Seal vist ei ole ka kedagi teist, kes pildistaks. Kui ma peale satun, siis tulevad pildid järgmisse posti, see sissekanne jääb aga pilditudks
Oma vanast katkisest Singeri masinal olevast kastist sain lõpuks nüüd lahti, kuuldavasti sai sellest kodu liivahiirtele :) Singeri laua edasine kasutamine alles ootab ideid.
Ja lõpuks tuli mulle eelmine nädal idee, kuidas ma ikkagi saaks siia veel suurema akvaariumi ära paigutatud. Praeguse suure asemele peaks ta tulema, nii et teostus võtab aega. Igatahes mööblidisaini väljamõtlemine on alanud. Võibolla jõuluks on mingi tulemus.